Hoe is het om bij Pixelzebra te werken?

Mitchell Knaapen – CRM Consultant en .Net Developer

‘Ik word graag steeds weer uitgedaagd’

Hoe is het om bij Pixelzebra te werken? Wie kan dat beter vertellen dan de mensen die er al werken! Maak kennis met Mitchell Knaapen (30)  die werkzaam is als CRM Consultant en .Net Developer bij Pixelzebra.

Wat doe je als CRM Consultant en .Net Developer bij Pixelzebra?

“Als consultant richt ik het systeem Microsoft Dynamics bij onze klanten in en geef ik hun advies. Vaak wil een klant het systeem kunnen koppelen met bijvoorbeeld de website of andere applicaties en als developer bouw ik mee aan die integraties.”

Wat maakt jouw werk inhoudelijk uitdagend?

“Ik houd vooral van complexe vraagstukken en lastige integraties. Vooral als ik zelf ook niet direct weet hoe ik het moet aanpakken. Ik vind het een uitdaging om mezelf dan helemaal ergens in te verdiepen, om het uit te pluizen met als resultaat dat ik het voor de klant voor elkaar krijg én zelf ook weer veel geleerd heb.”

Welke ruimte en mogelijkheden biedt Pixelzebra jou?

“Ik heb Business & IT Management gestudeerd aan de Haagse Hogeschool, en ben van origine geen developer. Een van mijn schoolgenoten had bij Pixelzebra stage gelopen en dacht dat de richting consultancy en development mij wel lag, dus heeft me hier geïntroduceerd. Vervolgens heb ik van het bedrijf alle ruimte gekregen om mezelf het vak te leren, om allerlei cursussen te volgen en examens te doen, en interessante evenementen te bezoeken. Als je weet wat je wilt, is bij Pixelzebra ontzettend veel mogelijk.”

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

“Pfoe, dat is vrij divers, omdat we veel verschillende projecten hebben lopen. Maar binnen zo’n project werken we met scrum, dus beginnen de dag meestal met een stand-up waarin we overleggen wat iedereen gaat doen en waarin je kunt aangeven waar je tegenaan loopt. De rest van de dag heb ik vaak nog wel wat meetings en daaromheen ben ik code aan het schrijven. Het leuke aan mijn werk vind ik dat ik ook veel contact met de klant heb, om de precieze wensen helder te krijgen omtrent de integratie. Dat maakt mijn werk dynamisch en afwisselend.”

Wat spreekt je aan in de technologie waarmee je werkt?

“We doen alles in de cloud. Dat betekent dat we continu met state-of-the-art technologie werken. Vooral Azure spreekt me aan. Microsoft is altijd bezig met vernieuwen en innovaties, en doordat we in de cloud werken, loop je nooit achter in de technologie die je inzet. Ik vind het mooi en belangrijk dat we met relevante technologie werken die ons innovatief houdt en waardoor ik iedere keer opnieuw wordt uitgedaagd.”

Kun je iets vertellen over de sfeer binnen het bedrijf?

“Die is heel los. Ik zie mijn collega’s een beetje als een vriendenclub. Iedereen kan en mag zichzelf zijn. Het is fijn dat je niet in een bepaald keurslijf wordt gedrukt. We werken keihard, maar er is daarbuiten ook tijd en ruimte om te ontspannen. Zo gaan we met het developmentteam iedere middag even gamen. Dat biedt ontspanning, hoewel we dan ook nog steeds wel over projecten kletsen of even ons hart kunnen luchten over lastige kwesties. Die saamhorigheid is heel prettig. Er is best wat leeftijdsverschil binnen het team, maar dat valt volledig weg. Alsof je elkaar al jaren kent.”

Hoe zie je jouw toekomst bij Pixelzebra?

“Sinds ik vijf jaar geleden in dienst ben gekomen, is het bedrijf flink gegroeid. Het groeit nog steeds en dan is het wel tof als er meer developers zijn, zodat we wat meer structuur kunnen aanbrengen. Nu werken we vooral ook heel pragmatisch. Als lead developer heb ik een team van vier mensen, maar we zoeken altijd goede ontwikkelaars en dan wil ik op termijn graag doorgroeien naar solutions architect.”