Hoe is het om bij Pixelzebra te werken?

Amelie de Haan – .NET Developer 

Van de kunstacademie naar .NET Developer bij Pixelzebra

Dat een opleiding niet altijd je toekomst bepaalt, bewijst Amelie. Een aantal jaar geleden dacht ze namelijk nog dat ze in de kunstwereld terecht zou komen. Maar niets bleek minder waar: ze is nu .NET Developer bij Pixelzebra. Iets wat écht bij haar past. Maar hoe maak je zo’n ommekeer, zonder ervoor gestudeerd te hebben? We vroegen het aan Amelie zelf.

Wie is Amelie?

“Hoi, ik ben Amelie de Haan. Ik ben 32 jaar oud en ik woon samen met mijn twee katten in Rijswijk. Ik houd ervan om sportief bezig te zijn: ik hardloop graag en ben regelmatig in de boulderhal te vinden. Daarnaast ben ik een echte boekenwurm.”

Waarom kunst?

“Mijn vader werkte wereldwijd voor de lichtdivisie van Philips, dus ik heb veel rondgereisd in m’n leven. Ik heb in Indonesië, Singapore, Shanghai en Chicago gewoond. Ik heb altijd al iets met kunst willen doen, dus ging ik de studie documentairefotografie in Wales volgen. Daarna besloot ik naar Nederland te komen, om de master Kunst- en Cultuurwetenschappen te volgen. Ik wist nog niet precies waar ik zou eindigen, maar ik wist wel dat het iets met kunst te maken zou hebben.”

Dit liep toch anders?

“Klopt. Na een aantal stages bleek mijn hart hier toch niet te liggen. Maar waar wel, wist ik niet. Daarom ben ik gaan praten met een carrièrecoach. Uit de test bleek dat Developer wel wat voor mij zou zijn, maar ik was flink koppig. Mijn vader was ingenieur en ik vertikte het om zo’n zelfde richting op te gaan.”

Waarom ben je toch Developer geworden?

“Uiteindelijk realiseerde ik me dat ik houd van het oplossen van problemen. En dat is precies wat je als Developer doet. Het is eigenlijk net als boulderen: ik zoek wegen om zo snel en efficiënt mogelijk van A naar B te komen. Daarnaast had ik al een beetje ervaring met development. Mijn oudere broer deed vroeger veel met IT en daarnaast was ik tijdens mijn studie vaak de aangewezen Webdeveloper.

Ik besloot daarom toch om een IT-traineeship te gaan doen en belandde zo bij Pixelzebra. Dit bleek een schot in de roos: ik deed wat ik leuk vond bij een bedrijf dat mij wilde helpen om alles te leren wat ik moest weten. Na mijn traineeship mocht ik blijven, en kreeg ik zelfs gelijk een vast contract!”

Wat maakt werken bij Pixelzebra zo leuk?

“Ik merkte dat Developers bij veel bedrijven niet uit hun hok komen. Dat is bij Pixelzebra anders. Hier doe je ertoe. Je wordt gezien én uitgedaagd. Toen ik hier begon, had ik natuurlijk een hoop te leren. Maar gelukkig stonden de Senior Developers voor me klaar om me te helpen. Ik kreeg alle ruimte om te zoeken, te leren en gewoon te doen. Daardoor was mijn groei exponentieel: in no-time kon ik meedoen met de grotere projecten. Ook krijg je snel veel verantwoordelijkheid, wat je extra motiveert. Ik begon als iemand met een beetje ervaring, maar inmiddels ben ik Lead Developer op het project waar ik destijds begon. Dat had ik bij een ander bedrijf niet zo snel kunnen bereiken. En als ik iets niet weet, mag ik dat gewoon zeggen. Mijn collega’s staan dan altijd voor me klaar om me te helpen.

Daarnaast zitten veel van onze klanten in de sport- en cultuursector. Zo is de Kunstacademie een klant van ons, daar heb ik zelf gestudeerd. Op deze manier draag ik nog steeds m’n steentje bij aan de cultuurwereld, maar dan net even anders.”

Wat zou je willen zeggen tegen iemand die twijfelt om te solliciteren?

“Bij Pixelzebra heb je eigenlijk het ideale pakket: een afwisselende en uitdagende baan waarin je kunt groeien, geweldige collega’s die je steunen én mooie klanten om voor te werken. We doen namelijk veel voor organisaties die een bijdrage leveren aan de maatschappij, zoals non-profit organisaties en goede doelen. Ook is de groei die je hier doormaakt exponentieel. Zo ben ik in korte tijd gegroeid van een echte junior naar Lead Developer op één van mijn projecten. Dus houd je van een uitdaging? Dan hoef je niet meer te twijfelen. Gewoon solliciteren!”

Wil jij ook bij Pixelzebra werken?

Neem een kijkje op onze vacature website. Ben jij diegene die wij zoeken? Neem dan contact met ons op!